jouw buurt online

Welkom op KopjeSuiker
Het online platform voor jouw buurt


Het bekende kopje suiker, wie kent het niet? Het was vroeger dé manier om contact te maken met je buren. Had jij - of je buurman - ergens hulp bij nodig, dan wist je elkaar te vinden. Of je bracht een pannetje kippensoep naar de buurvrouw verderop, als dank omdat ze je hond had uitgelaten. Dit bracht ons op het idee om het kopje suiker weer nieuw leven in te blazen in Nederland.

KopjeSuiker is het nieuwe sociale buurtplatform, waar je op de hoogte kunt blijven van wat er in jouw wijk gebeurt.
Zie het als een soort virtueel dorpsplein, waar je gezellig met elkaar een praatje kunt maken. En heb je hulp nodig, dan plaats je eenvoudig een berichtje. Stel, je zoekt iemand die een schilderij voor je op kan hangen. Als wederdienst help jij dan bijvoorbeeld de buurman met zijn administratie. Of je spreekt een kleine vergoeding af, dat kan natuurlijk ook.

Aanmelden voor KopjeSuiker gaat heel eenvoudig. Je zoekt je buurtgroep via de postcode. Vervolgens geef je je naam en e-mailadres op en ziet na inloggen gelijk de berichten uit je eigen buurt.

Meer informatie over KopjeSuiker vind je in de veelgestelde vragen .
Image

Zoek buurtgroepen in jouw regio

Image

GRATIS AANMELDEN
Bekijk ook de presentatie over KopjeSuiker.org op prezi en de veelgestelde vragen om ons beter te leren kennen:Dit initiatief werd ondermeer genoemd in:
Image


Bergse Kwartiertjes

Kwartiertjes zijn munten die gebruikt kunnen worden als tegenprestatie voor onderlinge hulp tussen buren in de gemeente Bergen. 1 muntje is goed voor 1 kwartier aan burenhulp.Sluiten